La Guàrdia Civil ha detingut a dos homes per un delicte d’estafa en la localitat de Vinaròs. L’actuació de la Guàrdia Civil es va iniciar el passat dia 19 de juny de l’any en curs, quan una dona d’avançada edat denunciava que li havien sostret del compte bancari un import aproximat de 3.000 euros.

En aquest cas, la perjudicada informava que autors desconeguts s’havien posat en contacte telefònicament amb ella fent-li creure que eren emprats de la seva entitat bancària, i després de sol·licitar i obtenir les seves dades bancàries així com els de les targetes de crèdit, un dels autors es va personar en el domicili de l’anciana com a treballador d’una empresa de missatgeria per a recollir les seves targetes, amb motiu de retornar-les al seu banc per a la seva anul·lació.

“VISHING”

Aquest tipus de delicte es tracta d’una variant de la ja coneguda estafa denominada “phishing” (tècnica que busca suplantar la identitat de la víctima fent-li creure que el banc li ha remès un correu electrònic on li sol·licita les claus bancàries).

En el cas que ens ocupa la tècnica d’engany emprada es denomina “vishing” consistent en l’ús de la línia telefònica fent-se passar per empleat del banc amb la finalitat d’obtenir informació delicada financera o dades útils per a la suplantació d’identitat.

Components de l’Àrea de Recerca del Lloc Principal de Vinaròs després de la realització de nombroses perquisicions i gestions més tècniques, van obtenir diverses proves gràcies a les quals van esbrinar que els suposats autors dels fets havien comès fets similars a les províncies de Tarragona i Barcelona.

Fruit de les recerques, es va aconseguir el passat dia 27 d’agost es detenir a un home de 25 anys en la localitat de Vinaròs, i posteriorment, durant el mes en curs, es va aconseguir identificar, localitzar i detenir a un altre home de 26 anys d’edat en la localitat d’Amposta (Tarragona), tots dos com a suposats autors d’un delicte d’estafa. No es descarta la detenció de més persones pels fets relatats.

Tant els detinguts com les diligències instruïdes han estat posats a disposició en els Jutjats de Vinaròs. En l’esclariment dels fets ha participat l’Àrea de Recerca de la Guàrdia Civil de Vinaròs.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.