Protecció Civil ha rebaixat a prealerta el Pla Inuncat un cop passat el gruix del front de pluges que ha afectat Catalunya i amb especial intensitat les comarques de Girona. Encara que hagin perdut força, avisen que fins la nit d’aquest dissabte es poden donar xàfecs dispersos acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra a les comarques de Ponent i de l’Alt Pirineu.

Els forts aiguats han provocat diverses inundacions de baixos i soterranis, una de les quals ha causat la mort d’un home ofegat a Platja d’Aro, quan s’ha omplert d’aigua l’aparcament on dormia. L’alerta del Pla Inuncat s’havia activat al migdia i els Bombers han realitzat més de 180 serveis fins a les 6 de la tarda. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 321 trucades en tot l’episodi de pluges per 219 incidents. La majoria han estat al Baix Empordà, amb 110 avisos, una tercera part del total. | ACN

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.