SOREA, empresa gestora del cicle integral de l’aigua, presentarà durant el Delta Birding Festival una exposició amb les 4 fotografies guanyadores i les 14 finalistes del I Concurs de Fotografia BioClick que el grup AGBAR va dur a terme amb motiu del Dia Mundial de la Biodiversitat. El festival, que és l’esdeveniment ornitològic més important de la Mediterrània, comença avui al Delta de l’Ebre i fins diumenge ofereix un ampli programa d’activitats amb conferències, cursos, tallers i concursos, entre d’altres, acompanyat d’una gran fira de productes i serveis per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general.

SOREA, empresa col·laboradora del festival per tercer any consecutiu, és una companyia compromesa amb la conservació de la biodiversitat. La seva estratègia de conservació suposa un canvi progressiu i innovador en el model de gestió de les plantes de tractament d’aigua, basat en la naturalització de les instal·lacions, per transformar-les en infraestructures verdes. Un bon exemple en són els Aiguamolls de depuració del Delta de l’Ebre, un espai de gran riquesa ornitològica, escenari de moltes de les activitats que se celebren durant el Delta Birding Festival.

El concurs, que ha comptat amb la participació de 66 professionals del grup que han fet 158 fotografies, té l’objectiu de sensibilitzar sobre com la companyia millora la biodiversitat en el seu entorn de treball. Les imatges rebudes, que havien de centrar-se en la temàtica “Biodiversitat a les nostres instal·lacions”, han evidenciat la diversitat d’espècies que habiten a les infraestructures del cicle integral de l’aigua gestionades per SOREA i per les empreses del grup AGBAR. D’entre totes les imatges que s’han recopilat, el primer premi ha estat per a Roser Fontseca per la seva imatge “Compartir”, feta a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Vic, gestionada per Depuradores d’Osona, una empresa mixta participada per SOREA. Així mateix, amb cada fotografia presentada, el grup AGBAR ha donat 2,5€ al projecte “Salvem els esparvers” de SEO Bird Life.

Programa de voluntariat BiObserva

Dins de l’estratègia de conservació de la biodiversitat, SOREA dona gran importància a la implicació dels seus professionals. Per això, ha desenvolupat el programa de voluntariat corporatiu BiObserva, a través del qual els participants reporten les observacions d’aus des dels seus mateixos llocs de treball. El programa, que compta amb la col·laboració de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), promou la implicació i motivació de l’equip humà com agents clau del desenvolupament sostenible de l’entorn més proper. El nombre de voluntaris continua creixent, i aquest 2019 ja en són més de 100 i en total han superat les 20.000 observacions, que es poden consultar a través de la web www.BiObserva.com.

La mostra de fotografies serà itinerant i posteriorment serà exposada a les instal·lacions i oficines de SOREA al territori.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.