Més de 200 professionals del sector ecoturístic català s’aplegaran a Deltebre, el 23 i 24 d’octubre, en el II Fòrum ENS (Ecoturisme, Natura i Sosteniblitat) amb l’objectiu d’avançar cap a la desestacionalització dels fluxos turístics, entre altres reptes que té plantejats el sector.

El director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, i el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Lluís Soler han presentat aquest matí aquest esdeveniment organitzat per la Generalitat de Catalunya, que se celebrarà al Centre Fluvial del Delta, a Deltebre.

Un dels objectius principals del Pla estratègic de Turisme de Catalunya 2018-2022 és el d’afavorir pràctiques sostenibles, que apostin per la qualitat, que preservin l’entorn i que contribueixin a desestacionalitzar i descentralitzar els fluxes turístics. En línia amb aquestes prioritats, la segona edició del Fòrum ENS se celebrarà sota el lema ‘Ecoturisme tot l’any’. La trobada comptarà amb un programa molt complet que inclourà ponències, taules de debat, sessions de treball participatives, una àgora de projectes i moltes altres activitats, tot plegat amb l’objectiu de trobar propostes de com fer vius els territoris i les empreses d’ecoturisme durant tot l’any i com millorar la desestacionalització ecoturística posant en valor la natura i creant productes diferenciats per temporada.

El director general de Turisme, Octavi Bono, ha explicat que “aquesta nova edició del Fòrum d’Ecoturisme de Catalunya és una experiència que ens ajudarà a reforçar alguns dels objectius que tenim fixats en el Pla estratègic de Turisme del nostre país. Estem treballant per una millor distribució de l’activitat en l’espai i en el temps, i per una major diversificació dels nostres productes i serveis. En aquest sentit, tot el que significa el turisme de natura hi contribueix d’una manera molt important”.

Per la seva banda, el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha afirmat durant la presentació que “Deltebre tindrà en aquest fòrum un punt d’aparador que hem de saber aprofitar. De fet, des de l’administració hem de donar aquelles eines de promoció i de formació per tal d’allargar la temporada turística i trencar els límits de la desestacionalització”.

En el marc d’aquest II Fòrum, Hector Ceballos-Lascuráin, considerat pare del terme “ecoturisme” i tot un referent mundial en aquesta temàtica, ha estat convidat a fer una masterclass. Ceballos-Lascuráin va elaborar fa 25 anys un Pla Mestre d’Ecoturisme al Delta de l’Ebre, el primer d’aquestes característiques a Catalunya i a l’estat espanyol. D’altra banda, també es comptarà amb la participació de Francesc Mauri, meteoròleg i presentador de televisió, com a moderador d’una de les taules de debat.

 

Redacció: J.J.C.