L’Ajuntament de Pinell de Brai i l’empresa XEIC han arribat a un acord per desplegar la xarxa de fibra òptica al nucli urbà del municipi. L’Ajuntament aprovarà el 25 de setembre el projecte i al mes d’octubre els operaris de XEIC ja treballaran en el desplegament dels equips informàtics i el cablejat pels carrers de Pinell de Brai. L’objectiu és tenir tot el municipi cablejat i connectat per navegar a 100 Mb simètrics des de les llars i empreses en un parell de mesos.

L’Ajuntament del Pinell assegura que fer aquest desplegament en col·laboració amb empreses del territori “contribueix a un model socioeconòmic sostenible i genera oportunitats a les a les Terres de l’Ebre”.

XEIC (Xarxes de l’Ebre Internet i Comunicacions, S.L.) és una operadora de telecomunicacions de proximitat que té com a objectiu portar a la Ribera d’Ebre, al Priorat, a la Terra Alta i al Montsià les mateixes connexions i serveis que ja estan gaudint a les grans ciutats. Aquesta empresa ha desplegat xarxes de fibra òptica a Móra d’Ebre, Móra la Nova, Riba-roja d’Ebre, Capçanes, Falset, Masroig, Els Guiamets, La Serra d’Almos, Margalef, Rasquera, La Galera, La Sénia, Vinebre i Flix, superant la xifra de 4.000 clients atesos.

 

Redacció: J.J.C.