L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, serà ratificat aquest divendres nou president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Aquest migdia ha acabat el termini de presentació de candidatures per optar a la presidència de l’associació municipalista i la de Soler n’ha estat l’única.
Els serveis jurídics de l’ACM han confirmat que la candidatura compleix amb els requisits legals que marquen el reglament de l’assemblea de l’entitat. Així, ha obtingut més de 50 avals de presidents d’ens locals, que representen com a mínim vuit comarques diferents de les quatre demarcacions territorials.
Aquest divendres en l’assemblea que l’ACM celebrarà a Girona, la candidatura de Lluís Soler haurà de ser ratificada pels ens locals associats que hi participin.
L’alcalde de Deltebre ha manifestat, un cop formalitzada la candidatura a la presidència de l’ACM, que “aquest és un repte que afronto amb la màxima il·lusió per poder contribuir activament a l’enfortiment dels nostres municipis i a la projecció i llibertat del nostre país”.

L’elecció de Lluís Soler s’emmarca en l’acord al qual han arribat JxCat i ERC per repartir-se les presidències de l’ACM i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) amb l’objectiu que les dues entitats municipalistes catalanes es fusionin abans de 2023.

Redacció: J.J.C.