El proper diumenge 22 de setembre l’Ampolla acollirà la XX Festa de la Sega, on els visitats podran descobrir el procés tradicional de transformació de l’arròs després la sega i fins que s’ensaca. Coincideix amb les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs que se celebren del 21 de setembre al 6 d’octubre on hi participen 14 restaurants del municipi amb menús que contenen l’arròs com a ingredient primordial.

Els visitants a la Festa de la Sega podran veure com un cop recollides les garbes d’arròs es trilla per separar el gra de la palla, com es despalla per netejar de palla, com s’amuntega i s’ordena en fileres perquè s’assequi i com, finalment, es tria per netejar i s’ensaca. Hi haurà degustacions amb els millors arrossos del Delta i, la setmana següent, també es podrà gaudir de música tradicional en directe.

Redacció: F.T.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.