El Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alcanar ha encarregat la redacció del Pla especial urbanístic del front marítim de Les Cases amb la voluntat de donar solució als condicionants que marca la Llei de Costes i, alhora, homogeneïtzar els criteris constructius de tota la façana marítima de Les Cases.

La Junta de Govern Local (JGL) del passat 7 d’agost de 2019 va fer l’aprovació inicial d’aquest pla especial que ara es troba en termini d’exposició pública fins al dia 30 de setembre.

L’Ajuntament també realitzarà una reunió participativa el pròxim dilluns, 16 de setembre, a la Llar de Jubilats de Les Cases. Ivette Fibla, regidora d’Urbanisme i de les Cases, ha explicat que “per a l’equip de govern és imprescindible comptar amb col·laboració dels veïns i veïnes i fer-los partícips del contingut del pla especial, així com rebre les seues propostes i aportacions“.

El contingut del Pla

Aquest pla especial afectarà totes les cases del carrer Barcelona i el carrer Lepanto fins al seu encreuament amb el carrer Pescadors. La proposta d’ordenació inclou el control de la diversitat volumètrica que s’està construint actualment en les plantes altes de les edificacions d’aquest front, també preveu evitar tipologies edificatòries diferents del teixit tradicional. Segons Ivette Fibla “el que es pretén és ordenar la façana marítima de Les Cases i preservar el seu caràcter tradicional mariner“.

Pel que fa a la composició de les obertures, es busca la tipologia d’obertures pròpia de les cases típiques marineres, amb balconeres i finestres verticals; així com el domini en la façana, del ple sobre el buit. A més, també es defineixen una gamma de materials i colors a utilitzar en els acabats de les façanes d’aquest tram, per mantenir el seu caràcter genuí.

Un cop finalitzat el període d’exposició pública i s’hagen rebut els informes sectorials corresponents dels diferents organismes -Agència Catalana de l’Aigua, Departament de Costes de la Generalitat, Ministeri per a la Transició Ecològica, Departament de Cultura de la Generalitat, etc.-, el pla se sotmetrà a l’aprovació provisional pel ple municipal. Finalment, serà la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre qui, si escau, en faça l’aprovació definitiva.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.