Ahir a la tarda, la seu del PDeCAT de Tortosa va acollir l’acte d’entrega del Premi Compromís 2019. El Premi Compromís és un distintiu que la Joventut Nacionalista de Catalunya organitza a cada territori per tal de retre homenatge a algun col·lectiu o ciutadà il·lustre que hagi destacat per la seva implicació laboral, acadèmica o territorial.

En l’edició d’aquest any, els col·lectius de la JNC de Tortosa i de la JNC del Baix Ebre van acordar per unanimitat fer-li entrega d’aquest premi a l’historiador, professor i divulgador cultural, Joan-Hilari Muñoz i Sebastià, per la seva tasca de difusió de la història i del patrimoni de la ciutat de Tortosa.

L’acte va comptar amb la presència de la presidenta de la JNC de Tortosa, Irene López, que va voler destacar que Muñoz “és un treballador incansable que recorre cada pam de la ciutat, cada metre de l’Arxiu de la Catedral, amb l’afany d’aprendre un bocí més de la història de la nostra ciutat” i que “en els darrers anys, ha estat capaç de trobar la fórmula per fer entendre com és Tortosa als ulls de les tortosines i dels tortosins a través dels seus llibres humils, senzills, amens i molt visuals que no deixen ningú indiferent”.

I és que, en el marc del premi, l’historiador va aprofitar l’ocasió per presentar-nos el seu darrer llibre, “Mercat, preus i sanitat a la Tortosa del Renaixement”, en el qual ens parla de la història del mercat de l’antiga Plaça de les Cols del segle XVI i de la figura del famós mostassaf que comprovava els pesos i les mesures i que sempre cita el pregó de la Festa del Renaixement.

A l’acte també va assistir l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, l’exalcalde, Ferran Bel, així com el regidor de cultura, Ximo Martorell, i el regidor de turisme, fires i noves tecnologies, Sisco Pepió.
Pel que fa a la JNC, també van estar-hi presents el cap comarcal del Baix Ebre, Robert Gas, i el responsable de militància del CEN, Marc Anguera, entre d’altres.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.