El delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha presidit aquest una nova reunió de la Comissió de Seguiment de la mosca negra, que treballa amb “l’objectiu de cercar solucions més eficaces i eficients en els tractaments per al control de les plagues, tant de mosca negra com mosquit, ja que som conscients que l’eradicació és gairebé impossible” ha explicat Xavier Pallarés.

En la Comissió de seguiment hi participen els representants territorials de diversos departaments de la Generalitat: Vicepresidència, Economia i Hisenda; Salut; Territori i Sostenibilitat; Empresa i Coneixement i Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; juntament amb els representants de l’ens gestor, el Consorci de Polítiques Ambientals de les Comarques de l’Ebre (COPATE). A més a més, en aquesta reunió hi han estat convidats el delegat territorial de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), José M. Campos, i el director del Centre d’Ecosistemes Aquàtics, Carles Ibàñez; i els representants de la Plataforma d’Afectats per la Mosca negra.

Damunt la taula s’han plantejat noves propostes per a començar a implementar a partir del 2020 que han de permetre gestionar les plagues per al seu màxim control. Així, des del Govern es proposa fer un estudi que valori la gestió actual que se’n fa dels tractaments; també implicar a l’IRTA en la cerca de solucions i establir un conveni amb el COPATE per a la programació dels tractaments, entre d’altres.

Finalment, des del Departament de Salut han donat a conèixer les dades d’afectacions a la ciutadania pel que fa al nombre d’assistència per picada de mosca negra i altres insectes i artròpodes no verinosos que aquest 2019 ha estat de 2805, lleugerament inferiors als anys anteriors.

Redacció: F.T.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.