Els cellers de la Do Terra Alta ja treballen en la plena campanya de la verema que enguany ha començat més tard en comparació a les darreres temporades. Enguany s’ha apostat molt per l’agricultura ecològica i tot i que se preveu una petita disminució de la producció esperen un raïm de moltíssima qualitat.

“S’espera una davallada d’aproximadament un 15% de producció però això fa que la qualitat del raïm sigui més que excel·lent, en les darreres temporades ha hagut molta producció i és normal que ara n’hi hagi una mica menys” explica Marc Paladella, pagès i responsable del sector del vi d’Unió de pagesos a la Terra Alta.

Respecte la polèmica que s’ha despertat en diferents zones de Catalunya el preu del raïm a la Terra alta se preveu que se mantingui, a més a més el president de la DO Terra Alta, Joan Arrufí, assegura que la seva feina és comprovar i revisar que el raïm tingui la qualitat òptima per entrar als envasos de l’etiqueta DO Terra Alta, a més a més, assegura que treballen també per la bona qualitat de treball de cara els viticultors.

La campanya durarà un mes i  mig i durant aquestes setmanes apunten des del sector que és molt recomanable visitar els camps a la Terra Alta i gauidr de l’olor i el paisatge.

 

J. Castells