El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí presentarà una moció en el ple del pròxim dilluns que insta l’equip de govern de l’Ajuntament a fer complir el contracte de recollida i gestió de residus sòlids urbans i de neteja. La moció també reclama que s’identifiquen els sistemes de control previstos per a l’adequada prestació del servei. “Fa sis mesos de l’inici del servei, les queixes de la ciutadania són nombroses i és evident que la qualitat de la neteja és deficient tant pel que fa a contenidors com a la via pública”, ha manifestat el portaveu d’Esquerra-Tortosa Sí, Xavier Faura.

Esquerra Tortosa-Sí ha recordat que l’adjudicació del contracte del servei de recollida i gestió de residus sòlids urbans i de realització del servei de neteja viària a l’empresa Acciona contemplava una millora substancial respecte les condicions prèvies a aquesta contractació. Entre altres es contemplava l’adquisició de 662 contenidors, l’increment de la plantilla i doblar el nombre de papereres.

El grup municipal republicà també reclama a l’equip de govern que quan els serveis d’inspecció acrediten les infraccions en el servei s’iniciï l’obertura del procediment sancionador a la concessionària. En aquest sentit, la inadequació en la prestació del servei pot comportar una infracció greu, penalitzada amb una multa de fins a 18.000 euros.

Esquerra Tortosa-Sí també presentarà una moció perquè l’Ajuntament iniciï les gestions amb el departament d’Educació perquè l’Escola de Cuina de les Terres de l’Ebre s’instal·li a l’antic col·legi Sant Josep. “Es tracta d’un espai que des dels seus orígens ha estat destinat a l’educació i que està situat al cor del nucli antic pel qual té unes clares possibilitats d’aprofitament turístic“, ha dit Faura, que rebutja el projecte de l’alcaldessa de construir un pavelló esportiu en aquest espai.

A més, Esquerra Tortosa Sí insta el govern local a formalitzar notarialment el document de cessió de l’edifici amb la Germandat dels Sacerdots Operaris abans d’aprovar cap projecte i que la inversió que es realitzi i sigui proporcional al període de temps de cessió de les instal·lacions.

Redacció: P. P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.