La Guàrdia Civil ha detingut a un home i investiga a un altre com a suposats autors de diversos delictes de robatori i falsedat documental a Castelló.

Des de l’inici del present any 2019, per part de la Guàrdia Civil es realitza una operació per la matriculació fraudulenta a Espanya de vehicles que procedents de diversos països de la Unió Europea eren matriculats al nostre país, utilitzant documentació falsa i havent manipulat els seus nombre de bastidors i plaques de matrícula.

En el transcurs de l’operació i després d’una àrdua investigació s’han recuperat un total sis vehicles de diverses marques conegudes que havien entrat a Espanya amb documentació falsa, i que després de les gestions realitzades s’ha comprovat que figuraven com sostrets en Països Baixos, Alemanya i Suïssa, havent sigut intervinguts quatre a la província de Castelló, un a Madrid i un altre a Guipúscoa.

El valor total dels vehicles recuperats ascendeix a 242.000 euros. Per aquests fets s’ha detingut a la persona que havia portat tots els vehicles a Espanya, sent aquesta de nacionalitat estrangera i resident en aquest país, i s’ha investigat a la persona encarregada de la seua distribució al nostre país.

L’operació s’ha culminat amb èxit pese la dificultat que suposava identificar els vertaders números de bastidor dels vehicles intervinguts, donada l’alta qualitat de les manipulacions efectuades en la substitució del número de bastidor i l’electrònica del vehicle, que no eren detectades en les inspeccions dels tallers de la marca oficial. Les diligències instruïdes han sigut entregades en Jutjats de Castelló, Vila-real i Vinaròs.

L’actuació ha sigut realitzada per efectius del Subsector de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil de Castelló, amb la col·laboració del GIAT Central de la Direcció General de la Guàrdia Civil i de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Guipúscoa.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.