La iniciativa solidària Rebrotem organitzarà assemblees obertes als pobles afectats per l’incendi forestal de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià, a partir de la setmana que ve. L’objectiu d’aquestes trobades és explicar l’estat actual de la iniciativa, com es destinaran els diners i quins són els projectes futurs. “També volem que la gent vingui i pugui dir la seva, escoltar les seves propostes i les seves idees per fer créixer el projecte”, ha remarcat el portaveu de Rebrotem, Roger Heredia.

La primera assemblea tindrà lloc el dilluns 12 d’agost, a les 20h, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de la Torre de l’Espanyol. Al final de cada trobada, es podran adquirir les samarretes de Rebrotem.

Pel que fa a la campanya de micromecenatge, Rebrotem porta recaptats més de 86.000 euros i queden sis dies per acabar la primera ronda de finançament. No obstant, Heredia ha assegurat que s’allargarà la campanya perquè es considera que encara es poden recaptar més diners i és una opció que la plataforma Goteo permet.

A partir de l’octubre, Rebrotem organitzarà concerts i activitats culturals per continuar recaptant fons per la causa. “Estem immensament agraïts a tots aquells músics i artistes que s’han posat en contacte amb nosaltres. També estem emocionats amb l’allau de solidaritat que estem rebent. Demanem disculpes a totes aquelles persones que encara no hem pogut respondre, ho farem en els propers dies”, ha destacat Heredia.

Rebrotem és una associació de gent del territori que ha decidit activar-se amb l’objectiu de promoure la solidaritat per revertir els efectes devastadors de l’incendi forestal que es va iniciar el 26 de juny a la Torre de l’Espanyol. El foc va cremar més de 5.000 hectàrees de conreus i bosc de les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià.