Pepet i marieta estrenen “Per quinquennals”, un homenatge a la gent que fa possible les Festes Quinquennals d’Ulldecona, que enguany tindran lloc del 6 al 15 de setembre.

Diuen que l’any 1939 alguns beatos de la població atribuiren la fi de la Guerra Civil a la bondat de la Verge de la Pietat i per festes van decidir baixar-la des de l’Ermita de la Pietat al poble per a passejar-la en processó en senyal d’agraiment.

Des de llavors, cada any acabat en 9 o en 4, Ulldecona vesteix els seus carrers de flors de tot tipus de materials, formes i colors per a rebre la Verge de la Pietat. Per a alguns, una festa religiosa, per a d’altres, una oportunitat per a deixar volar la imaginació i emfortir lligams veïnals.

Foto: @bernatalmirall

“La vida es compta per quinquennals”

Enguany, any de quinquennals, Pepet i marieta i l’Ajuntament d’Ulldecona han volgut posar banda sonora a la festa major amb “Per quinquennals”, una rumba emotiva i balladora que narra la història d’amor entre dos personatges ficticis, que s’esdevé al llarg de diversos quinquennals. No en va és habitual que la gent d’Ulldecona compte el temps de quinquennal en quinquennal, d’aquí el títol “Per quinquennals”.

“Per quinquennals” arriba amb un videoclip realitzat per Pere Ayuso i Noa Wu, que mostra el procés de manufacturació de les flors així com imatges del concert que Pepet i marieta van oferir a les Jornades Musicals de l’Ermita de la Pietat el passat 9 de juny en motiu del seu 15è aniversari.

“Per quinquennals” és una composició de Josep Bordes, enregistrada i mesclada entre La Atlantida Estudios i els Estudis Santa Pau sota la producció musical del mateix Bordes i la col·laboració del guitarrista flamenc Juanjo Barreda i el percussionista Guillem Arnau.