Una delegació del Culinary Institute of America (CIA), universitat privada estatunidenca especialitzada en l’Educació en les Arts Culinàries, ha visitat la Tunateca, el restaurant creat per la família Balfegó, amb l’objectiu d’aprofundir en la morfologia de la tonyina vermella, conèixer de primera mà el concepte de pesca sostenible i el procés de maduració que practica l’empresa, i descobrir la visió i les creacions gastronòmiques de l’equip liderat per Ekaitz Apraiz, xef executiu i gerent de l’espai creat per la família Balfegó.

Per a això, els integrants del CIA han presenciat un Kaitai, l’especejament a la manera tradicional japonesa d’un exemplar de 150 quilos, que ha realitzat Noboyuki Tajiri, mentre un portaveu detallava característiques i especificitats d’espècie i pesquera, i durant el qual han degustat parts molt especials de la tonyina.