La Junta de Govern de l’Ajuntament de Deltebre ha aprovat la interposició d’un Recurs d’Alçada davant la conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per la desestimació per part del Grup d’Acció Litoral (GALP) Mar de l’Ebre d’una subvenció per a la remodelació de l’Embarcador del Parc del Riu de Jesús i Maria.

Aquesta actuació ha de suposar una millora substancial de l’espai per potenciar que l’activitat nàutica i pesquera arribi al nucli de Jesús i Maria i segons membres de l’equip de govern “constituia una oportunitat única per al desenvolupament econòmic de l’àmbit”.

No obstant això les mateixes fonts han anat més enllà en manifestar que “no és la primera vegada que òrgans dependents del Departament d’Agricultura deneguen línies d’ajuts a Deltebre puntuant a la baixa i de manera arbitrària projectes del municipi, especialment en allò que afecta a l’àmbit de Jesús i Maria”.

De fet, diuen que estan a l’espera de la sentència per la demanda judicial que van presentar contra aquest Departament per la denegació de fons LEADER l’any 2016, per al projecte de rehabilitació de la Cambra Agrària de Jesús i Maria per enfocar-la a l’àmbit econòmic i associatiu del Delta. Segons les fonts citades “casualment, el gerent d’aquest grup és també el cap de l’oposició a l’Ajuntament de Deltebre i cap de llista d’ERC, mateix partit que lidera el Departament d’Agricultura”.

La resposta d’ERC-Més Deltebre no s’ha fet esperar i -també a través de les xarxes- han fet públiques unes dades segons les quals , l’Ajuntament de Deltebre, és el segon municipi pesquer (de 7 que formen el GALP) que més diners rebrà de les tres últimes convocatòries d’ajuts convocades per la Generalitat per al desenvolupament local participatiu que gestiona el GALP Mar de l’Ebre. Un total de 126.689,62€ per a la construcció d’un pantalà flotant baix el pont Lo Passador. Segons els republicans, l’any 2019, es va publicar una convocatòria extraordinària que al tenir menys partida per ajuts que les dos anteriors, ha comportat que molts projectes hagin quedat sense assignació per falta de pressupost, però tenen la possibilitat de presentar el mateix projecte a la convocatòria de l’any 2020.

En la nota a les xarxes ERC-Més Deltebre afegeix que “intenten vincular el gerent d’aquest organisme, que és Joan Alginet, en la decisió de no atorgar-los l’ajut, quan el gerent és una figura tècnica i que en cap cas no té cap potestat en l’aprovació de l’ajut. Vincular la decisió del GALP al desenvolupament del nucli de Jesús i Maria és una irresponsabilitat, un afany de fer política absurda i amagar el tema dels sous i retribucions del govern municipal”. Finalment acusen a Enlairem Deltebre de fer-se la víctima constantment, de viure del conflicte, i atacar sense cap mirament les conselleries en mans d’ERC, demostrant un cop més la seva falta de cultura de govern.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.