Qui passegi per la vora del riu a Tortosa possiblement contempli un canvi notable en el paisatge. Gràcies a la iniciativa de dos joves tortosins, Raul Anguera i Manel Tarazaga, més de cent persones s’han mobilitzat per fer una recollida espontània als marges del riu, on han retirat una tona de brossa. Els voluntaris han recollit i classificat la brossa que han trobat al llarg del passeig fluvial, on s’hi han localitzat escombraries de tot tipus. De fet, s’hi han trobat moltes botelles de vidre davant l’Auditori, on té lloc el ball de Festes de la Cinta. Per això l’equip de voluntaris fa una crida als més joves perquè siguin conscients de l’impacte ambiental.

El grup, que no esperava trobar tanta brossa, finalment va haver de trucar l’ajuntament per poder retirar-la, ja que ells esperaven poder emportar-se-la amb els vehicles propis.

La neteja es va desplegar des del Pont del Mil·lenari fins el barri de Remolins i a Ferreries la part del passeig fluvial. Els organitzadors ja han avançat que és probable que es prepari una nova recollida per després de Festes. Els joves fan una crida perquè el nombre de participació segueixi augmentant per tenir una ciutat lliure de brossa.

Periodista.