Aquest dissabte 27 de Juliol, Lo Sirgador continua amb el clicle de concerts “Lo Riu és Música” a bord del llagut de Tortosa d’aquesta temporada del 2019.

Acompanyat per la pianista María Poyatos, Frans Cuspinera interpreta les cançons del seu primer disc ‘Garoina’ (Picap),navegant per l’Ebre a bord de Lo Sirgador . Un dels últims concerts d’una gira que ha sobrepassat els 60 concerts i que ha visitat ciutats com Madrid, Andorra, Saragossa, Vigo, Mallorca, Almeria, València i Màlaga.

Un concert especial i íntim en format duet on es podran escoltar els temes del disc i algunes versions d’una manera molt especial, tot navegant pel Riu Ebre mentre es pon el Sol.

‘Garoina’ és el primer disc del cantautor garriguenc Frans Cuspinera, amb el qual ha guanyat el Premi Carles Sabater a la millor cançó́ en català̀ de l’any. Igualment, el vídeo ‘Jo sóc d’un paisatge’, amb més de 50000 reproduccions a Youtube i guardonat en 3 festivals, ha estat el 60è clip més vist de 2017 en llengua catalana: https://www.youtube.com/watch?v=Nn1bbxEH_zQ

Frans Cuspinera ha sigut un dels cantants que ha homenatjat al mestre Josep Bastons en el disc ‘L’Home de la Guitarra. Tribut a Josep Bastons’ (Picap), cantant la seva famosa havanera ‘Mariner de Terra endins’. Disc que va sortir amb el Diari ARA.

‘Garoina’, que ja ha sonat a sales com Luz de Gas, L’Oncle Jack, el Harlem o el Tradicionàrius (CAT), i a festivals com el Barnasants, el Culturefest la Brava, el Cicle Al Pati o el Festival Acròbates, és un tribut a l’Empordà, a les nostres costes, a les cases humils i fortes que aguanten l’embat del fred humit a l’hivern, a les barquetes que sostenen atrafegats pescadors que sempre tenen a punt algun comentari savi sobre qualsevol dels temes que els treguis en conversa.

Però̀ també́ parla de nosaltres i de les nostres relacions, sempre sotmeses a les presses i als silencis que de vegades fan mal, de vegades ens salven de la dolorosa veritat.

Des dels primers instants del concert, els espectadors són convidats a emprendre un viatge, emocional i físic, paisatgístic i sonor, per diversos estils musicals que es barregen d’una manera interessant i original, combinant la música d’autor, el folk, el fado, la música mediterrània i ‘world music’, a través d’una veu que, amb delicadesa i definició́, dibuixa interessants matisos ètnics, àrabs i flamencs. Una veu que sempre resulta càlida, dolça, punyent.

La unió de la veu del Frans amb el piano de Maria Poyatos (Pianista i musicòloga, titulada amb les màximes qualificacions pel Conservatori Municipal de Música de Barcelona, l’Escola Superior de Música de Catalunya i la Universitat Internacional d’Andalusia), constitueixen un directe cuidat, detallista, colpidor i únic