Dijous que ve 18 de juliol, dia que donen començament les celebracions de la Festa del Renaixement a la ciutat de Tortosa, acudiran dos representants del portal de cases rurals https://www.clubrural.com a la ciutat per a fer lliurament del premi que reconeix a aquesta com la millor festa del país. Aquest fet tindrà lloc durant l’acte inaugural que se celebrarà a partir de les 20:00h en la Plaça de l’Ajuntament.

La Festa del Renaixement de Tortosa va ser triada el mes de juny passat com a millor festa del país a través de la campanya #MiFiestaEsLaMejor, duta a terme pel portal. Es va postular guanyadora enfront de les nou festes competidores en rebre un 29.5% dels gairebé 16.000 vots populars que es van registrar durant el concurs després de més d’un mes de votacions.

Aquest concurs anual conclou així la seva segona edició amb un gran èxit de participació. La campanya té com a principal fi promoure el turisme d’interior entre els viatgers nacionals i també estrangers. Pretén així lluitar contra la despoblació que assota amb força en l’actualitat les zones rurals del país. Aquesta acció aspira a divulgar la tradició popular que posseeixen els pobles i que, en molts casos, no és prou reconeguda. Cerca també reforçar el valor dels hàbits festius d’aquestes localitats donant-los així més visibilitat i ajudant al fet que es converteixin en una destinació per als viatgers. Finalment, mitjançant aquesta campanya s’intenta a més conservar la cultura local dels nostres municipis.

Gràcies a aquesta acció tant la guanyadora com totes les finalistes han multiplicat la seva visibilitat en els mitjans, augmentant l’impacte d’aquestes en els viatgers que busquen festes i tradicions diferents.