El Servei de Radiodiagnòstic de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) gestionat per l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), disposa des d’aquest mes de juliol d’un nou mamògraf que ha estat finançat per la Fundació Amancio Ortega.

Aquest nou mamògraf digital directe, equipat amb tomosíntesi, permet obtenir imatges digitals sense xassís ni procés de revelat, i obté imatges seriades de mama d’un mil·límetre de gruix. Això augmenta les possibilitats de diagnòstic de patologies mamàries tant en nombre com en precocitat. La tècnica és més ràpida i resolutiva per a les pacients. Així mateix, aconsegueix millor qualitat de la imatge amb la mínima dosi possible de radiació.

D’altra banda, des del 21 de juny, a l’HTVC es porten a terme estudis morfològics i amb contrast de ressonància magnètica cardíaca. Fins ara, els pacients que necessitaven aquest tipus de ressonància magnètica s’havien de derivar a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.