Sembla que el mosquit tigre i la mosca negra, dues espècies invasores que ja estan establertes a l’Ebre fa temps, s’estenen per gran part de les comarques del Riu Sénia i València amb la molèstia que això significa.

Amb l’arribada de la calor és normal que facin aparició aquest tipus d’insectes; no obstant això, aquest any la seva presència és molt superior a la d’altres temporades. Alguns col·lectius es queixen que el número s’ha disparat per la falta de fumigació.

Les associacions de veïns i professionals han reclamat a les administracions que fumiguin com més aviat millor, ja que s’ha convertit en un veritable problema en diferents sectors.

Una preocupació que arriba fins als hostalers de la zona estan repartint entre els seus clients repel·lents, ja que a causa de la humitat és especialment important la presència del mosquit tigre. Però també s’ha traslladat al camp el problema. L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA) ha remès una carta a les conselleres d’Agricultura i Sanitat, on reclamen un pla especial en el qual es recullin mesures per a evitar aquesta situació.

De moment, mentre no es prenguin aquestes mesures, tan sols queda que apel·lar a la paciència i recórrer a les cremes repel·lents en places, parcs i les terrasses dels bars, com malauradament ja fa temps que passa a les comarques de l’Ebre.