La Regió Sanitària de Tortosa ha fet pública avui una nota de premsa titulada “La gerent territorial de Salut a les Terres de l’Ebre realitza una jornada de treball a l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre”, on es compromet a donar els primers passos per donar-li la volta a la crítica situació d’aquest centre sanitari, al patir els problemes d’haver estat espoliat pràctiament per l’hospital de Reus, i no tindre les necessàries inversions de manteniment els últims anys. Una situació que ha estat envoltada de polèmica i de manifestacions els últims mesos.

En la nota. distribuïda per la Delegació del Govern, els dos primers compromisos que es fan públic són que “s’ha tractat del pla d’inversions previst de l’Hospital 2019-2022 per un valor de 5 milions d’euros. En aquest sentit, han finalitzat les obres relacionades amb la llicència ambiental i s’han licitat les obres de substitució de les canonades. Aquestes dues accions tenen un cost de 0,5 milions d’euros. Cal recordar que amb la finalització de les obres de la llicència ambiental s’inicia el procés de reobertura de la cafeteria de l’hospital, reclamada tant per usuaris com pels professionals“.

Un altre aspecte sobre el que també es pronuncia la Regió Sanitària, per mig d’aquesta nota de premsa, és que “s’ha posat en valor la imminent instal·lació del mamògraf donat al CatSalut des de la FAO (Fundación Amancio Ortega) que, previsiblement, entrarà en funcionament la primera quinzena de juliol“; i pel que fa a prespectives a més llarg termini, diu el següent: “pel que fa al futur administratiu de l’Hospital cal assenyalar que la voluntat del CatSalut és tancar l’expedient de la compra de GECHOSA a finals de juliol per tal que es comencin el tràmits de creació de l’empresa pública Salut Terres de l’Ebre que gestionarà l’Hospital Comarcal de Móra de forma independent a la gestió de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus abans de final d’any“.

La nota omença donant compte de que Mar Lleixà, la gerent territorial de Salut a les Terres de l’Ebre, ha realitzat aquest matí una jornada de treball a l’Hospital de Móra d’Ebre, i deixa constància de que “ha mantingut diverses reunions, entre d’altres, amb l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, amb el director de l’Hospital, Joan Galvany i amb el comitè d’empresa“.

Altres millores que també queden obertes, ja que es deixen “per al futur“, són “l’adequació de l’àrea quirúrgica que contempla els quiròfans, l’ampliació i remodelació de la sala de reanimació i de l’àrea de recuperació de l’àrea de cirurgia major ambulatòria“, on es té previst “ampliar i adequar la sala parts per poder realitzar parts naturals“, així com “el gabinet digestiu“. La nota de premsa també diu, en relació a aquestes últimes actuacions compromeses, que “s’està treballant en definir el projecte i aquest es vol licitar el 2019 i fer l’obra el 2020 per un valor d’un milió d’euros“.

Redacció: A.F.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.