Ojos Negros va ser el film inaugural de la quarta edició de mónFILMAT que va tenir lloc este dissabte al Centre d’Art Lo Pati a Amposta. El llargmetratge, que és l’òpera prima de Marta Lallana i Ivet Castelo,  va guanyar el reconegut premi Biznaga de Plata del Festival de Málaga. La preestrena nacional de la pel·lícula aclamada per les crítiques va ser a Amposta amb la inauguració del festival. A l’acte va assistir Marta Lallana per presentar la seva obra i explicar l’experiència. Qui també va assistir és Raül Refrees, que va interpretar el tema principal de la Banda Sonora. Un dels objectius del festival és apropar el cinema a la gent del territori mitjançant les trobades amb els professionals convidats i més activitats culturals que complementen el programa.  De fet, esta edició s’ha estès un dia més amb més sessions, més pel·lícules i més espais de projeccions. A tot això s’hi suma que hi ha més varietat que mai.

MónFILMAT és un festival que escapa de l’entorn convencional dels cinemes per portar les projeccions al carrer i nocturnes. A més a més, esta edició es recuperarà l’antic cinema Oscar Palace d’Amposta, on se farà una sessió de curtmetratges el dissabte a la nit acompanyat pel sopar. Sempre amb el paisatge com a leitmotive, el festival projectarà un total de 15 llargmetratges i 29 curtmetratges.

El festival tindrà lloc 29 de juny al 7 de juliol i podeu consultar el programa aquí.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.