Benihort la cooperativa agrícola de Benicarló presenta uns resultats econòmics espectaculars. En un moment de crisi agrària, sobretot, en el sector citrícola, aquesta cooperativa trenca les expectatives presentant uns resultats econòmics de 45 milions d’euros en 2018, superant així en 5 milions l’exercici anterior. Aquestes dades, que s’extreuen de l’informe anual presentat als seus socis en l’assemblea general del dijous 27 de juny, suposen un increment del 11,41% i un nou rècord de facturació.

El director gerent de Benihort, Guillermo Edo, ha explicat que “en 2018 s’ha arribat a una facturació rècord de la nostra cooperativa. Estem molt contents perquè el model cooperatiu impulsat per Benihort s’està consolidant: som un referent en el nord de Castelló i a la Comunitat Valenciana, hem aconseguit un volum important, som competitius en els mercats i podem generar economies d’escala”.

El model cooperatiu de Benihort es remunta a 1946. Edo recorda que “la nostra cooperativa porta treballant més de 7 dècades i hem enfocat el nostre negoci cap a la diversitat: cítrics, hortalisses, fitosanitaris i abonaments, planter, gasolinera i supermercat amb la seva botiga online benihort.com. Tot això fa que tinguem una cooperativa integrada i estable i que al final ens doni un bon resultat”.

El president de la cooperativa, Vicent París, no va deixar passar l’oportunitat per a recordar que “malgrat aquestes xifres de creixement ens trobem en un moment de moltes dificultats per al sector agrari, ja que estem sofrint una greu crisi citrícola, ocasionada per com els cítrics de països tercers perjudiquen els espanyols”. París va aprofitar l’ocasió per a reivindicar ajudes al govern europeu, nacional i autonòmic “per a garantir el futur de la nostra professió i exigir el respecte i la dignitat que el nostre treball, com a agricultors, es mereix”.

Redacció: T.C.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.