ANAV, els responsables de la Central Nuclear Ascó II, ha notificat al Consell de Seguretat Nacional (CSN) que durant el matí de dimecres, a les 09:44 h, s’ha produït una parada no programada del reactor, seguint el procediment reglamentari, degut a la parada automàtica de la turbina principal. Aquesta aturada s’ha produït com a conseqüència de l’aturada no prevista de l’alternador, ocasionada per una senyal de temperatura alta en una de les seves fases.

En produir-se una interrupció del funcionament de l’¡alternador, s’ha produït una aturada automàtica de la turbina fet que a la vegada ha provocat que també s’aturés el reactor principal. Aquesta situació es produeix quan la potència es troba per sobre del 35%. Els sistemes de seguretat han actuat segons està dissenyat, El titular de la central està investigant ara les causes de la parada de l’alternador. En el moment del succés la central es trobava al 100% de potencia.

El Consell de Seguretat Nuclear, tal i com estableix en els seus procediments ha informat a través de la seva pàgina web de la recepció de la notificació del succés. L’aturada no ha tingut cap mena d’impacte en els treballadors ni al Medi Ambient i de manera provisional s’ha classificat amb el nivell 0 de l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.