90% del perímetre estabilitzat de l’incendi de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues. Tot i així, hi ha una part al nord del cap flanc dret que encara preocupa, especialment perquè avui es tornarà a treballar sota unes condicions extremes.
Segons ha informat el cap operatiu dels Bombers, David Borrell, a primera hora del matí, al llarg de la nit, s’han anat consolidant els objectius d’extinció de l’incendi de la Ribera d’Ebre i ja s’ha pogut perimetrar i es troba en vies d’estabilització. Malgrat tot, encara hi ha un 10% al nord del cap-flanc dret que encara preocupa als Bombers de la Generalitat que falta acabar d’estabilitzar. Avui les condicions climatològiques continuen sent extremes i les properes hores tornaran a ser crítiques i decisives, no només per aquest incendi, sinó també per la resta de territori. 
Tal com es va fer ahir i en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, es començarà a fer de forma controlada l’acompanyament dels propietaris de les finques desallotjades amb bestiar perquè els puguin avituallar. Pel que fa a la cinquantena de persones desallotjades de masos, ara per ara, es manté la restricció preventiva i continuen en els centres habilitats.
El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i el Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) dels Bombers de la Generalitat van realitzar, al llarg de la jornada d’ahir, 21 assistències, la majoria lleus. D’aquests, 12 van ser efectius dels Bombers que treballaven en l’extinció de l’incendi, dels quals 9 van ser per esgotament. Dos d’ells van haver de ser evacuats amb helicòpter medicalitzat del SEM a l’Hospital de Móra. Un d’ells va tenir l’alta ahir i l’altre es preveu que també se li doni al llarg d’avui.
Així, en total, des de l’inici de l’incendi forestal, el SEM i GEM han realitzat un total de 24 assistències sanitàries (3 d’elles amb trasllat a centres hospitalaris).
Durant la nit, hi ha hagut un camió dels Bombers de la Generalitat que ha bolcat en el qual anaven dos bombers. Un d’ells ha patit una contusió al turmell i una fuetada cervical.
El dispositiu d’extinció hi treballen uns 350 efectius amb unes 100 dotacions terrestres i, ara per ara, tres mitjans aeris dels mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat. La resta s’aniran incorporant gradualment al llarg del dia. A més, també treballen les unitats desplaçades de l’UME i les BRIF. I, també es compta amb el suport d’efectius dels ADF, del cos d’Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, SEM, Creu Roja, entre d’altres.
Segons el Servei Català de Trànsit, es mantenen tallades de les cinc carreteres de la zona: la T-714 entre la Torre de l’Espanyol i Cabacés, la T-2237 entre Vinebre i la Palma d’Ebre, la T-703  a la Palma d’Ebre amb C-233, la C-233  entre Bovera i Flix i la C-12 entre Maials i Flix.
Cal recordar que Protecció Civil de la Generalitat manté en emergència el Pla INFOCAT per risc d’incendi i en alerta el Pla PROCICAT per onada de calor.
https://youtu.be/kyKqlBB7Yxc

Autor:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.