Els Bombers de la Generalitat han treballat amb intensitat màxima durant la passada matinada en el flanc esquerre de l’incendi de la Ribera d’Ebre. L’objectiu ha estat mirar d’ancorar el foc arran de la carretera C-12. Aquesta tasca es continua fent ara al matí, perquè el foc encara no ha arribat a la via esmentada. Durant la nit, també s’ha treballat en el flanc dret, però tan sols s’ha pogut arribar a un 33% d’aquesta banda, molt abrupta i amb molts barrancs, la qual cosa ha dificultat molt les tasques dels Bombers.

La previsió meteorològica d’avui indica un nou ascens de les temperatures. Però no és previst que hi bufi el vent, que al llarg de la tarda d’ahir va empènyer el foc amb molta velocitat. La virulència del front de foc va fer que es generessin focus secundaris fins a 5 quilòmetres de distància del seu cap. Les humitats relatives han començat a baixar un cop ha acabat la nit. Hores d’ara treballen en la zona una 80 de dotacions terrestres i 7 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 3 helicòpters bombarders i 2 avions de vigilància i atac). Als volts de les 09.30h s’espera l’arribada dels 2 hidroavions del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación.

Segons les darreres dades dels Agents Rurals, l’incendi ja ha afectat més de 4000 hectàrees de vegetació.