La fàbrica de Tortosa de l’empresa paperera Celulosa de Levante, rebrà una inversió de 2 milions d’euros, tal i com anunciava ahir dijous el grup industrial Miquel i Costas que invertirà 50 milions d’euros en les seues naus entre 2019 i 2020 per a guanyar un 10% de capacitat productiva, amb un desemborsament més important a la planta de Mislata (València), de 10 milions.

Actualment el sector paperer viu un moment esplendorós amb un increment constant de preu de la cel·lulosa. Aquest fet podria explicar la forta inversió prevista per aquest grup paperer punter en l’àmbit estatal.

Ho ha anunciat aquest dijous el president de Miquel i Costas, Jordi Mercader Miró, acompanyat pel director general i vicepresident, Jordi Mercader Barata, i el secretari general, Javier Basañez. “Estem preparant la companyia per al futur, amb el creixement de les inversions i dels resultats, malgrat que són moderats, i també amb la pretensió d’ampliar la nostra cartera de productes”, va explicar Jordi Mercader. La inversió anunciada es desglossa en 30 milions d’euros per a aquest any, entre els quals s’inclouran els 10 destinats a la planta de Mislata, i 20 milions per al següent any.

Els dos milions que es destinen per a la fàbrica de la capital del Baix Ebre, està previst que inclogue millores per a l’impacte mediambiental i millorar-ne les infraestructures, metre que per al 2019, Miquel i Costas preveu invertir 7 milions a la fàbrica del Besòs (Barcelona) per a millores tecnològiques; 1,5 en la de Capellades (Barcelona) per a nova maquinària i automatitzar processos, a més de 4 per a infraestructura i millorar edificis, i un milió per a adquirir maquinària.

Per al 2020, s’ampliarà la inversió i serà més forta per a la fàbrica de pastes de Tortosa que rebrà 10 milions per incloure una nova tecnologia de recuperació del licor negre, un subproducte químic. A més desemborsarà 7 milions a ampliar el polígon de Barquera a Capellades amb un magatzem automàtic i l’ampliació de la superfície productiva.

L’empresari va facturar 259,3 milions d’euros en 2018, un 6,7% més, i el resultat net va ser de 37,3 milions, un 0,6% més, mentre que la xifra de negocis ha crescut un 12,4% i el benefici net un 0,2% durant el primer trimestre de 2019.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.