Adaptar equipaments, activitats i horaris a les famílies que ens visiten, tenint molt en compte les necessitats de la canalla, són alguns dels reptes que el sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es planteja per encarar el futur de manera competitiva. Així ho han posat de manifest els més de vuitanta agents del sector públic i privat que han participat aquest dimarts a Tortosa al taller d’innovació en turisme familiar organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat TurisTIC en família. El Campus Ebre de la Universitat Rovira i Virgili ha acollit aquesta sessió, durant la qual s’ha fet un exercici d’identificació del turisme familiar actual i s’han formulat alguns dels reptes d’ara endavant.
Entre aquests, els assistents també han fet esment a la necessitat d’ampliar i diversificar les activitats de qualitat adreçades a les famílies. Tots els àmbits de treball de les operacions: Platja innovadora, Patrimoni cultural i Vinya en família han coincidit a destacar la necessitat fer una adaptació efectiva dels equipaments turístics a les famílies. En aquest sentit, s’ha insistit a adequar espais i serveis als allotjaments per a nadons, en l’obertura flexible dels establiments de restauració i en la millora de la gestió de reserves. La millora de la connectivitat a Internet, de la senyalització i la mobilitat han estat altres reptes que la sessió ha plantejat.
En el decurs de la jornada s’ha presentat una altra operació inclosa al Projecte PECT TurisTIC en família i que desenvolupa el Departament d’Innovació Turística d’Eurecat: TDS 2+ que vol anar més enllà de les eines actuals de Tourism Data System d’informació sobre els resultats de les empreses d’allotjament turístic. L’objectiu és crear un instrument de coneixement dels principals productes i destinacions que inclogui els sectors públic, privat i la pròpia població.
La directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Marta Farrero ha emplaçat els assistents a una nova trobada de treball de les xarxes de professionals que col·laboren en les operacions que l’organisme lidera dins del Projecte TurisTIC en família, que s’ha fixat per al proper 29 d’octubre.
L’objectiu d’aquestes sessions és que els principals especialistes en turisme familiar: el propi sector públic i privat, aporti la seva experiència i la seva visió en el marc d’una feina conjunta que s’impulsa des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a través del Projecte TurisTIC en família, que compta amb finançament dels Fons FEDER i que coordina l’ens supramunicipal.
El turisme en família defineix un Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial
El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.
PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), el departament d’Innovació Turística del Centre Tecnològic Eurecat, Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.
Cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.