L’alcalde de Riba roja d’Ebre, Antonio Suárez, va respondre a aquesta nova manifestació. Ho va ver al·legant que no entén perquè just ara s’ha creat polèmica quan fa deu anys que les obres estan tramitades. I es mostra sorprès per la reacció “tèbia” després de l’anunci de l’ampliació de l’abocador de Tivissa.
De fet, Suárez apunta que la reacció només tindria sentit pels vincles entre la plataforma Ribera Digna i Esquerra Republicana de la comarca. Tampoc compren la postura d’Almatret Net per l’escàs impacte que tenen les actuacions per aquest poble.

L’alcalde ribarrojà insta a la resta de municipis de la Ribera a crear un “model econòmic consensuat” pel futur de la comarca, ja que apunta no existeix. Remarca el bon treball que s’ha fet des del Consell Comarcal, però que no s’ha traduït en inversions reals. Alerta que si es comença a planificar aviat, el tancament de les nuclears d’Ascó i Vandellòs, previst en una dècada, provocarà una doble crisi. D’una banda, la pèrdua de llocs de treball, i de l’altra per les aportacions directes i indirectes que reben els ajuntaments.

SG

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.