La secretària general del Departament de la Presidència, Meritxell Massó, acompanyada de la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, presidirà l’acte de reconeixement públic que el Govern de la Generalitat fa a les entitats de dones que compleixen 25 anys d’implicació i treball en favor de la igualtat efectiva de dones i homes.

L’acte tindrà lloc a l’Auditori del Palau de la Generalitat i consistirà en una taula rodona on representants d’aquestes entitats explicaran els reptes actuals de la seva tasca en favor dels drets de les dones. Hi participaran:

Rosa Maria Garriga, de la Fundació privada Assistència i Gestió Integral (Barcelona).
Josefa Gómez, de l’Associació de dones l’horitzó (Girona).
Maria Rosa Alemany, de l’Associació de dones les Llobes de Vilosell (Lleida).
Ana Garcia, de l’Associació de dones Blanca Almendro del Districte III de Reus (Tarragona)
Maria Jesús Borrull, de l’Associació de dones d’Arnes (Terres de l’Ebre)

Les entitats reconegudes son:

Associació Gironina d’Empresàreis (Girona); Associació de Dones l’Horitzó (Girona); Ateneu Obert de la Dona(Banyoles); Associació de Dones d’Arnes (Arnes); Col.lectiu de dones de la Riba (La Riba); Associació de Dones Blanca Almendro del Districte III de Reus (Reus); Associació de Dones Pont d’Armentera (Pont d’Armentera); Associació de Dones de la Vall de Camprodon (Camprodón); Associació de Dones Rosa d’Abril del Pallars Jussà (Tremp); Associació de Dones Pou del Gel de Puigverd (Lleida); Associació de Dones Les Llobes del Vilosell (El Vilosell); Centre d’amistat de Castellbell i el Vilar (Castellbell i el Vilar); Associacio de Dones Bonavista (Badalona); Fundació Privada Assistència i Gestió Integral (Barcelona); Associacio Dones del Centre (Terrassa); Asociacion Femenina Actividades Culturales (Cerdanyola del Vallès); Grup de Dones de les Planes (Barcelona); Associacio Cornellà per les Dones (Cornellà de Llobregat); Associacio LLIGAM per a la inserció social de les dones (Barcelona); Fundació Maria Aurèlia Capmany (Barcelona); Fundació Privada ARED (Barcelona); Fundació Ibn Battuta (Barcelona); Asociación ODAME.Operación de Detección y Acompañamiento de Mujeres Emprendedoras (Barcelona).

L’acte, conduït per l‘actriu Estel Solé, finalitzarà amb l’actuació musical de les Balkan Paradise.

Redacció: T.C.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.