La Terra Alta es compara amb la Toscana italiana pels seus camps de vinya i com s’il·luminen durant les postes de sol. La comarca és coneguda pel seu vi però també hi ha un important mercat d’oli que s’està expandint seguint l’estela de la garnatxa blanca. Més enllà dels paissatges bucòlics, tenen altres trets comuns. És per això que la Denominació d’Origen Protegida d’Oli de la Terra Alta i la Indicació Geográfica Protegida de la Toscana estan treballant plegats.

Així, es pretenen establir estratègies, accions i projectes conjunts per posar en valor la qualitat dels seus olis. Un projecte que va començar l’any passat amb el viatge de les empreses de la DOP Oli Terra Alta a la zona de producció de la Toscana, un territori que veu molt d’on aprendre de la comarca terraltina. Ara, els toscans han visitat la Terra Alta i s’ha oficialitzat esta cooperació amb un acte d’agermanament, obrint pas a un camí per la planificació d’accions de promoció conjuntes. Tot i que la IGP Olio Toscana està més consolidada, ja que des del 1997 té el reconeixement Europeu, té molt a aprendre de la DOP Oli Terra Alta, amb reconeixement des del 2002.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.