El 40% de la producció de cireres a Catalunya prové de Miravet, un poble que aprofita esta fruita per a festejar el segon diumenge de juny. Enguany han arribat a la 24a edició que va acompanyada des de fa 10 anys de la fira dels canterers.

Per la seua part, l’Associació de Dones de Miravet s’implica tots els anys preparant la coca clàssica de Miravet, que cada any té alguna variació. També s’acompanya d’unes postres diferents, enguany flam de cirera. Així i tot, el plat estrella el farà la televisiva cuinera Gessamí Caramés.

Al llarg del dia també s’hi van realitzar exposicions sobre noves varietats, xerrades sobre este fruit, una paella popular a la vora del riu, concursos de coques i de llançaments de pinyols i degustacions de licor fet amb cireres. Tot complementat amb animació i ball fins a la matinada.

Comunicador i dissenyador gràfic. Ebrenc.