El pivot tortosí Jaume Sorolla, ha decidit canviar d’aires i canviarà la propera temporada la camiseta del Valparaiso University, per la de la Universtity Cincinatti.

L’ebrenc ha pogut triar entre diverses ofertes després d’estudiar bastantes opcions que tenia sobre la taula: «Després d’introduir el meu nom en el portal de transferència de la NCAA, em va sorprendre l’enorme quantitat d’ofertes rebudes de diferents universitats i bastants equips espanyols, algun fins i tot de la lliga ACB amb contracte de rookie».

Sorolla es va decantar per la University of Cincinnati: «La família i els amics em van aconsellar seguir un any més als Estats Units, per això vaig estudiar cadascuna de les ofertes rebudes, la majoria molt interessants com les de Texas Tech, Virgínia Tech o Washington State University, entre altres. El seu entrenador John Brannen ja m’havia vist jugar i va tenir molt d’interès en què formés part de la plantilla del seu equip. Crec que tant per motius acadèmics com esportius he triat la millor opció».

El nou tècnic, es desfà en elogis

John Brannen, el nou tècnic de Sorolla, ja ha destacat les seves qualitats explicant que «aporta intimidació i físic en la pintura; a més, arriba amb un tremend coeficient intel·lectual, experiència en la competició i les idees clares del que es necessita cada dia per a aconseguir l’èxit».

L’entrenador es va reunir amb els mitjans locals el dimecres passat per a parlar sobre les seves primeres sis setmanes al capdavant del projecte i va reflexionar sobre el planter de 2019-20, parlant també del tortosino: «És un jugador molt gran al qual em vaig enfrontar quan estava en Valparaiso, i tinc moltes referències del que ens pot aportar, especialment en la defensa dels bloquejos, corts i en el rebot».

Encara que les mitjanes del del Baix Ebre en les estadístiques van baixar la passada temporada, Brannen confia cegament en ell, igual que el mateix pivot, que no descarta «poder entrar en el draft de la NBA o tenir ofertes d’alguns equips europeus». Sorolla, doncs, espera que aquesta sigui la temporada de la seva confirmació esportiva, que li proporcioni l’oportunitat de recalar en el bàsquet professional nord-americà o europeu. És segur que ell oferirà el millor de si mateix per a poder convertir aquest somni en realitat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.