A primera hora els Bombers de la Generalitat han sobrevolat la zona de l’incendi del Perelló, el perímetre del qual es manté estabilitzat. S’han detectat algunes fumeroles, però ja s’estan revisant i no es preveu que compliquin la situació de l’incendi. Les humitats a la zona són més altes i la temperatura més baixa.

Així, un cop finalitzada la reunió de comandaments s’ha establert mantenir una cinquantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, 30 dels quals són vehicles d’aigua que estan emplaçats al llarg dels 17 quilòmetres de perímetre d’incendi. A més, tres mitjans aeris (un helicòpter de comandament i dos helicòpters bombarders) donaran suport a les tasques d’extinció al llarg del dia, si no hi ha canvis en les previsions, amb l’objectiu d’aconseguir donar l’incendi per controlat.

Segons les darreres estimacions per part del Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha afectat 220 hectàrees de vegetació de pi blanc i matolls. El 75% pertany a l’Espai d’Interès Natural del Tossal de Montagut.

Pel que fa als desallotjats, es dóna per finalitzada la recomanació i les 38 persones que es van evacuar ahir arran de l’incendi ja podran tornar a casa seva.

Segons informa la Direcció General de Protecció Civil s’ha tancat la prealerta del Pla Infocat per la millora de les condicions meteorològiques.

Al migdia es realitzarà una nova reunió operativa amb tots els agents que formen part del dispositiu: Bombers de la Generalitat, Agents Rurals, Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), Protecció Civil, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Creu Roja, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i Ajuntament del Perelló.

D’altra banda destacar que, la situació de la vegetació i la intensitat dels incendis que ja hem tingut a aquestes alçades preocupen als Bombers de la Generalitat pel seu comportament, com és el cas de l’incendi del Perelló.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.