ACN (el Perelló) – Una crema agrícola descontrolada seria l’origen de l’incendi del Perelló, segons la informació d’Agents Rurals als mitjans de comunicació.

El cap dels Bombers en l’incendi del Perelló i l’alcalde del municipi ebrenc han comparegut davant dels mitjans per explicar l’incendi a la localitat del Baix Ebre. El batlle ha desmentit les informacions que havia estat un generador del parc eòlic el qual havia causat l’incendi, a més d’informar que s’ha habilitat el pavelló municipal per la gent desallotjada.

El vent de mestral bufa aquest dimarts de forma moderada a les Terres de l’Ebre i això no ajuda a apagar les flames de l’incendi del Perelló. La previsió meteorològica indica que el vent continuarà bufant a la zona de l’incendi però pot baixar d’intensitat al llarg de les properes hores, sobretot de cara al vespre i nit. La bona notícia és que, de cara a dimarts, arribaran algunes precipitacions que poden ajudar a remullar el terreny, però no deixaran més de 5 l/m² en els millors dels casos. El vent no acabarà de desaparèixer i refrescarà de forma clara.

El vent bufa de forma sostinguda entre els 25 i 35 km/h, però algunes ràfegues superen els 60 o, localment, els 70 km/h. Al Perelló mateix, l’estació meteorològica que hi té el Meteocat indica que s’ha registrat una ràfega de 67,7 km/h aquesta tarda.

La combinació del vent que bufa de forma sostinguda al voltant dels 30 km/h a la zona de l’incendi, la baixa humitat que ronda el 30% i la greu sequera territorial que arrosseguen les Terres de l’Ebre fa que les flames avancin sense control.

Just la setmana passada el conseller d’Interior, Miquel Buch, alertava que, si no plou aquest mes de juny, «podríem haver d’encarar la pitjor campanya forestal dels últims anys». Buch va destacar que les zones amb més perill són, precisament, les Terres de l’Ebre, així com l’Empordà. La Consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, apuntava que la manca de pluges el mes de juny farà incrementar el perill a tota Catalunya.

Protecció Civil ha informat que al Perelló s’ha activat el seu pla d’emergències municipal PAM per l’incendi. En aquest sentit, s’ha habilitat el pavelló municipal per si cal reallotjar les persones evacuades que, de moment, són una dotzena que estaven en nou masies.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.