La nova edició de la Festa del Mar de la Ràpita posarà el focus en la sostenibilitat de medi marí i en la sostenibilitat. Aquest dilluns s’ha presentat l’oznena edició que tindrà al Sant Carles Marina el pròxim dissabte 8 de juny.

Com de costum, els vistants podran fer un tast de totes les activitats nàutiques que es poden practicar a la badia dels Alfacs i que ofereixen les empreses de l’Estació Nàutica de la Ràpita. Durant tota la tarda, es faran sessions d’iniciació al submarinisme, la vela lleugera, el paddlesurf o el caiac, així com sortides a les muscleres.

Una de les novetats d’enguany serà la celebració de la primera Mostra d’economia circular i mobilitat sostenible, que tal i com subratllava l’alcalde Josep Caparrós, “fa que la nàutica miri de manera sostenible i responsable el nostre entorn. I per això cal marcar l’objectiu de reduir el consum de plàstics d’un sol ús”.

En aquest sentit, hi haurà una concentració de vehicles TESLA, una prova de bicicletes i patinets i circuit infantil de cotxes elèctrics, reciclatge d’objectes amb la Fundació Segona Volta, jocs educatius sostenibles i diverses mostres de com reutilitzar i reduir l’ús de plàstics en la nostra vida diària.

Per la seua banda, Joan Barberà, president d’Estació Nàutica, destacava també aquesta aposta del Marina Day per l’ecologia i per la cultura de reduir i reutilitzar recursos. Barberà afirmava que és necessari “apostar per l’ecologia, perquè el nostre valor és el mar, és a dir, la natura, i tenim clar que cal lluitar contra els plàstics i els contaminants, amb la idea de fer economia circular, que tot allò que consumim ho puguem reintroduir a la cadena per fer-ho servir de nou”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.