Les dotze candidatures d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal de la Ribera d’Ebre s’han reunit per signar un manifest conjunt sota el lema “per una Ribera d’Ebre Viva i Republicana”. Aquest manifest el subscriuen caps de llista en representació de les candidatures d’Acord Municipal a Ascó, Flix, Garcia, Ginestar, Móra la Nova, Móra d’Ebre, Miravet, La Palma d’Ebre, Rasquera, Tivissa i La Torre de l’Espanyol.

Francesc Barbero alcaldable per Flix, com a portaveu, va destacar que “volem incidir en com veiem el futur, els propers anys al conjunt de la comarca”. Per això han presentat aquest manifest conjunt que posa de relleu una proposta de futur per la comarca que treballa eixos com la reindustrialització, al potenciació de productes locals i el turisme, les telecomunicacions i les comunicacions per carretera, tren o transport públic,… tot plegat empeltat dels valors del republicanisme: posant al centre a les persones de la comarca.

Barbero afirma que apostem per “la reindustrialització de la comarca a través del consens i iniciatives que portin valor afegit al nostre teixit empresarial, defugint models que qualsevol altre territori no acceptaria i que són clarament subsidiaris a la resta de país”.

Des d’Acord Municipal, es vol posar en valor l’agricultura, la ramaderia, els productes locals i el turisme, els valors propis del territori. Reclamant “l’extensió de la Reserva de la Biosfera al conjunt de la comarca i fent que sigui també un agent dinamitzador del territori i del turisme” diu Barbero.

La Ribera d’Ebre és la primera comarca en producció energètica del país i “volem tenir veu pròpia en els debats sobre la transició energètica” afirma Barbero.

Defensen que és vital fer arribar la fibra òptica a tots els nuclis de la comarca, per “poder desenvolupar espais coworking rural i altres formes de teletreball, que ajudin a arrelar gent al territori, a fixar treballadors autònoms als nostres pobles i viles”. Seran actius reclamant millores en les comunicacions terrestres com la C12, la R15 o el transport públic.

Des d’aquestes candidatures es defensen els valors republicans, representen el municipalisme republicà posant al centre de les polítiques a les persones i la cohesió social: “volem viure a la ribera, volem tenir aquí el nostre futur i volem tenir aquí el futur dels nostres fills”.

Pel portaveu republicà, tenim “el repte i la responsabilitat de ser la primera força municipalista de la comarca. Són les més nombroses, estem cridats a liderar amb un model consensuat, oberts a parlar amb tothom, però estos són els punts que tindrem com a guia els propers 4 anys a la comarca”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.