Lluís Soler i el seu equip han presentat aquest matí, en roda de premsa, les diferents propostes i projectes en relació a nous equipaments i infraestructures per als propers anys, en el cas que la ciutadania revalidi la confiança a l’actual alcalde. De fet, a hores es disposa de 55 projectes redactats que s’aniran implementant atenent a les necessitats estructurals i al corresponent pressupost.

En tot cas, l’alcalde i candidat a l’alcaldia, Lluís Soler, ha explicat en roda de premsa quatre projectes que corresponent a diferents àmbits: econòmic, turístic, cultural i imatge de poble. En el cas d’aquest últim, Soler ha explicat que “treballarem per soterrar i entubar el desaigüe del Préstamo en diferents trams i en diferents fases d’execució per tal de posar punt i final a un greuge històric que afecta a la salubritat pública del municipi i que a més és un focus de desenvolupament de les plagues invasores”.

Soler ha detallat que el primer tram que es soterrarà i s’entubarà serà el de la travessia dels Torreros, uns 850 metres dels 9 quilòmetres que conformen la totalitat d’aquest desaigüe. És per aquest motiu que la roda de premsa s’ha realitzat justament en aquest entorn. De tota manera, des d’Enlairem Deltebre s’ha explicat que es seguiran realitzant les gestions oportunes per tal que el cost d’aquesta actuació sigui finançat per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. Està previst que en un futur, tota la zona del prèstec es converteixi en el passeig el Carrilet.

Pel que fa a l’àmbit econòmic, des d’Enlairem Deltebre s’aposta per l’ampliació del Polígon Industrial. Soler ha explicat que aquests darrers anys han hagut de refer els projectes que es van trobar realitzats a l’Ajuntament de Deltebre ja que no s’adequaven a la normativa i, ara, una vegada amb els projectes aprovats “serà una prioritat posar-nos a treballar en l’ampliació del polígon industrial ja que no pot ser que Deltebre no disposi de terrenys per a ubicar empreses”.

Pel que fa a l’àmbit turístic, Soler ha explicat que “estem treballant per convertir el Port de Deltebre en un port de referència tant per a les embarcacions pesqueres com per a les embarcacions nàutiques i esportives”. Així, s’estan realitzant les gestions oportunes per tal que aquest 2019 es pugui aprovar definitivament el projecte del Port de Deltebre i que l’any 2020 es pugui licitar. Recordem que l’ampliació del Port de Deltebre contempla, entre d’altres millores, la creació del voltant de 200 nous amarratges i un espai de 7.000m2 d’espai de lleure, capitania i de serveis.

Finalment, en l’àmbit cultural, Soler ha detallat que fa poques setmanes s’ha aconseguit una subvenció de 150.000€ vinculada al departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per realitzar una sala d’exposicions annexa a la Biblioteca Delta de l’Ebre. De manera que amb la construcció d’aquesta sala, que ja està en licitació, s’acabarà de completar el Centre Cultural del Delta. Soler ha detallat que amb aquesta espai d’exposicions “es podrà posar en valor als autors i artistes locals amb un espai fixe d’exposició al servei de la promoció cultural de Deltebre”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.