El Departament d’Educació vol incorporar els escacs com una eina educativa. La Jornada d’Escacs i Educació a les Terres de l’Ebre va posar sobre la taula actuacions per fomentar la seua pràctica als centres i que va servir com a un d’intercanvi d’idees entre els docents participants.

La jornada va comptar amb la participació d’educadors, clubs d’escacs i famílies en les diverses ponències, tallers i taules rodones. El Departament d’Educació aposta per la incorporació dels escacs com una eina educativa en horari lectiu i incorpora actuacions per a difondre’ls i fomentar-ne la pràctica entre la comunitat educativa, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Escacs.

Durant la Jornada, els participants van fer intercanvi d’idees, conèixer diferents materials i també es van presentar les diferents activitats d’escacs escolars que s’estan desenvolupament a les Terres de l’Ebre. Al mateix temps, es va donar a conèixer les accions del programa d’escacs escolars que implementa el Departament d’Educació.

També es van fer els tallers “Matemàtiques i escacs” i “Recursos TIC per a l’aprenentatge dels escacs”, a càrrec del professor de secundària i formador del programa Escacs i Escola, Artur Tallada, i del mestre Català d’Escacs i formador també del programa Escacs i Escola, Santi Añó.

La jornad ava cloure amb una taula rodona, moderada per Núria Estrada, cap de Secció dels Serveis Educatius de les Terres de l’Ebre, sota el lema “D’on venim, on estem, on anem”, que compta amb la participació d’Aleix Gabarró, subdirector d’Ordenació Curricular del Departament d’Educació; Marta Amigó, mestre i vocal de la FCDE del programa Escacs i Escola, i Ferran Torta, delegat per Tarragona de la FCDE.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.