L’expresident i candidat de JxCat a les eleccions europees, Carles Puigdemont, ha censurat aquest diumenge en un acte a la capital del Montsià, Amposta, “el nacionalisme d’Estat, que sempre ha combatut la diversitat“, al que ha considerat una de les principals “amenaces” al costat del “populisme i la xenofòbia“. Ha participat per videoconferència des de Bèlgica, Puigdemont ha afegit que “Europa serà catalana o no serà“.

Ens referim en ser catalans en el sentit del que vam fer l’1 d’octubre, el que hem fet a totes les Diades, en els sopars i dinars grocs, a les eleccions del 21 de desembre“, ha puntualitzat. Segons l’expresident, els catalans han demostrat ser “una de les millors cares d’Europa” gràcies a la seva “maduresa, civisme, cohesió i convivència“.

En aquesta Europa ens reconeixem i val la pena lluitar per veure créixer als nostres fills i filles“, ha afirmat: “En aquesta Europa sí que volem sentir-nos còmodes perquè és una Europa que escolta“. Ha assenyalat que en el pròxim Parlament Europeu “hi haurà d’haver diàleg sí o sí” respecte a la situació catalana, a causa de l'”actitud de vigilància i pressió clara” que des de les institucions comunitàries es projectarà sobre Espanya.

Puigdemont ha avisat que JxCat pretén “defensar el llegat de l’1 d’octubre” i surt a “guanyar“: “Guanyarem per tots vosaltres amb un únic objectiu, la llibertat“, ha insistit.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.