Esquerra Republicana ha presentat les campanyes a les eleccions municipals i a les europees aquest dijous davant del Pavelló Municipal de Roquetes. “Les eleccions municipals són un repte important per Esquerra Republicana, ja que s’han de revalidar els resultats de les eleccions espanyoles”, ha remarcat el vicepresident de la federació del partit a l’Ebre i alcalde de Roquetes, Francesc Gas.

Concretament, fem la roda de premsa aquí davant del Pavelló de Roquetes per reivindicar que malgrat les porrades de l’1 d’Octubre, la presó i l’exili, ens tornem a presentar a les eleccions”, ha destacat Gas.

A més, el vicepresident dels republicans ebrencs ha afegit que Esquerra Republicana és la força de les Terres de l’Ebre que més candidatures presenta, un total de 46 més tres EMD. “En aquests moments, a més, ja podem donar per escollits cinc alcaldes i alcaldesses de les candidatures d’Esquerra Republicana–Acord Municipal: Alfara de Carles, Xerta, Ginestar, Vinebre i la Torre de l’Espanyol”.

Al seu torn el candidat de l’Ebre a les eleccions europees i alcalde de Paüls, Enric Adell, ha afirmat: “Les Terres de l’Ebre sabem molt bé l’important que és tenir presència a Europa per poder defensar els nostres interessos com ens ha demostrat la lluita contra el Pla Hidrològic i el transvasament”. El candidat al Parlament Europeu també ha recordat que a Brussel·les es decideix sobre assumptes importants per la pagesia com la Política Agrària Comuna.

Tanmateix, Adell ha declarat: “Creiem que cal defensar la democràcia a Europa i, a la vegada, sabem que Europa pot ser el bastió de drets i llibertats per aturar la repressió contra els demòcrates a Catalunya”.

Esquerra Republicana es presenta a les eleccions europees en una coalició amb EH-Bildu i BNG sota el nom d’Ara Repúbliques, amb una llista encapçalada per Oriol Junqueras i Diana Riba.

L’acte central de les eleccions europees i de les municipals a les Terres de l’Ebre serà el dissabte 18 de maig, a les 19 h, a la Plaça Barcelona de Tortosa, amb la presència del president del Parlament, Roger Torrent; i Diana Riba.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.