Un total de 51 empreses, entitats i institucions de les Terres de l’Ebre participaran enguany en el setè Fòrum d’Ocupació Universitària que se celebrarà al campus Terres de l’Ebre de la URV el proper dimecres 8 de maig.  Dirigit a estudiants universitaris i de cicles superiors de totes les Terres de l’Ebre, independentment que estudiïn o hagin estudiat al campus de les Terres de l’Ebre, aquesta trobada serveix per posar en contacte els estudiants recent titulats i tota la gent formada que hi estigui interessada amb les empreses del territori. L’objectiu principal és evitar la fuga de talent fora de les Terres de l’Ebre i fer possible que les empreses puguin incorporar persones formades a les seues plantilles. “Creiem que aquesta sinergia entre empreses i universitat és imprescindible per fer avançar el territori”, apunta Xavier Farré, sotsdirector del campus Terres de l’Ebre.

Aquest fòrum està impulsat per l’Oficina d’Orientació Universitària de la Universitat Rovira i Virgili, la Càtedra d’Economia Local i Regional del campus Terres de l’Ebre i l’IDECE (Institut per al desenvolupament de les comarques de l’Ebre), i per segon any consecutiu s’hi ha sumat a l’organització l’Institut de l’Ebre i la Cambra de Comerç i Navegació de Tortosa, dos institucions que, com la universitat, també treballen en la formació de persones amb l’objectiu que es puguin incorporar al mercat laboral. La primera a través de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior, i la segona a través d’un Pla de Garantia Juvenil adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys sense feina ni estudis. “Creiem que és interessant que també hi siguin i hi puguin portar els seus alumnes, perquè sempre queden llocs de treball per cobrir”, afegeix Farré. De fet, el Fòrum d’Ocupació Universitària vol ser això: un punt de trobada important entre la comunitat universitària, els estudiants de cicles formatius, els cercadors de feina, la societat i el sector socioeconòmic i que hi hagi una interacció entre l’oferta i la demanda de treball.

Les empreses inscrites pertanyen a diferents sectors econòmics com ara l’industrial, l’agroalimentari, el turístic, el sanitari i el d’assessorament fiscal.  N’hi ha un total de 39, a les quals s’hi ha de sumar les institucions i entitats públiques. Gairebé totes les empreses repeteixen el que demostra que el Fòrum ha esdevingut una eina important a l’hora d’incorporar nou personal laboral a les seues plantilles. En la passada edició  es van tancar 70 contractes, es van realitzar 777 entrevistes de feina i es van lliurar 882 currículums.

L’acte d’inauguració del Fòrum tindrà lloc el proper 8 de maig a les 10:30 h a l’Aula Magna i l’atenció als estands de les empreses serà d’11:00 a 13:00 h i de 15:30 a 17:30 h. Paral·lelament, s’han programat diverses xerrades i tallers, enguany amb una atenció especial a l’emprenedoria. Així, Pere Condom, del Programa Catalunya Emprèn, oferirà una conferència sobre l’economia de reptes, i Marta Cot, gestora de projectes a Eurecat (Centre Tecnològic de Catalunya) n’impartirà una altra sobre com emprendre a través de l’esport.

També hi haurà un espai de captació de talent, especialment adreçat a estudiants i alumni amb discapacitat. Per participar als tallers cal inscripció prèvia a través de la web del campus Terres de l’Ebre, on també hi ha tot el programa d’activitats del Fòrum.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.