ACN (Brussel·les) – La Junta Electoral Central ha vetat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a la llista de JxCat per a les eleccions europees, segons la comunicació que la JEC ha enviat a la defensa de Puigdemont i a la qual ha tingut accés l’ACN.

La JEC ha decidit “estimar parcialment les reclamacions” de PP i Cs contra les seves candidatures que ha exclòs de la candidatura JUNTS. Tanmateix, la JEC no ha proporcionat encara els motius d’aquest rebuig i ha assegurat que “es recolliran en l’acord” que serà notificat als afectats “en les pròximes hores“. A més, la JEC dona fins a les 6 de la tarda d’aquest dilluns a JxCAT per modificar les seves llistes.

Segons la comunicació de la JEC, a partir de la proclamació de les candidatures al Parlament Europeu, “qualsevol candidat exclòs” té 2 dies a partir de la publicació de les candidatures al BOE per “interposar recurs” als tribunals del contenciós-administratiu.