El candidat de Junts per Catalunya, Ferran Bel, ha tornat a posar en relleu la manca d’inversió en infraestructures a les terres de l’Ebre per part de l’estat espanyol. En aquest sentit, Bel ha destacat que “anys després, en unes eleccions, hem de tornar a parlar de la necessitat de finalitzar el tram de l’A7 que a dia d’avui encara resta pendent a l’Ebre“.

De fet, Bel ha afegit que “no té cap sentit que estigui desdoblat tot l’arc del mediterrani i que a l’Ebre només tinguem l’AP7 com a via ràpida“.

En relació a l’AP7, Bel ha recordat que “les gestions per part del conseller Rull, del grup del PDeCAT a Madrid i dels diferents alcaldes del territori, han permès que a dia d’avui aquesta sigui una via gratuïta en el seu tram a l’Ebre beneficiant, d’aquesta manera, als usuaris que diàriament en fan ús”.

En tot cas, i seguint amb les infraestructura viàries, una altra de les prioritats de Junts per Catalunya és començar a dibuixar l’A68 i començar actuar a la N420. Pel que fa a les actuacions realitzades a la N340, Bel ha detallat que “algunes d’elles són un pedaç i que la millora d’aquesta carretera passa per l’acabament de l’A7”.

Pel que fa a les infraestructures ferroviàries, des de Junts per Catalunya s’aposta per millorar la R15, així com finalitzar la millora del tram entre Vandellòs i Tarragona, un fet que permetrà millorar la circulació ferroviària a l’Ebre i facilitar l’arribada de trens ràpids.

En aquest últim cas, Bel ha destacat que “les gestions del conseller Rull han permès que, a dia d’avui, l’Aldea disposi l’Euromed a preu de regional”. De tota manera, l’aposta del corredor mediterrani ha de permetre que l’estació de l’aldea aculli també trens d’alta velocitat.

Finalment en relació a les infraestructures ambientals, des de Junts per Catalunya es segueixen reclamant majors inversions per a la costa de la demarcació. També la necessitat d’actuar vers la regressió del Delta de l’Ebre, amb projectes que aportin solucions com el cas del presentat per l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler. Alhora Bel també ha recordat la necessitat de desmantellar la planta del Castor i de començar treballar de manera efectiva amb la descontaminació de Flix.

Més de 100 actes de campanya

Bel ha aprofitat la roda de premsa per valorar una campanya “estranya no només pels dies en què s’ha celebrat, sinó també pel fet de tenir presos polítics com el cas del nostre cap de llista”. En relació a les enquestes, Bel ha explicat que “les enquestes que realment valen són les de les urnes”.

Durant els dies de campanya, Junts per Catalunya ha realitzat més de 100 actes a tota la demarcació, a banda de diferents reunions amb sectors econòmics del territori i sindicats.

 

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.