Oficialitzades les candidatures provisionals que concorreran el mes vinent de maig a les eleccions municipals, publicats aquest matí al BOPT (Butlletí Oficial de la Província de Tarragona), sis municipis ebrencs ja saben que comptaran amb candidatura única i per tant saben ja el nom de l’alcalde que manarà durant els quatre anys vinents, en no tenir oposició. Resten quaranta-vuit hores per esmenar qualsevol incidència que pugui sorgir, però en qualsevol cas, es desprenen les següents dades a falta de fer-les oficials el proper divendres.

Es tracta dels municipis del Baix Ebre d’Alfara de Carles i Xerta, del de la Terra Alta a Caseres i tres de la Ribera d’Ebre: Ginestar, la Torre de l’Espanyol i Vinebre.

A Alfara de Carles, a la província del Baix Ebre, el bipartidisme existent en els comicis del 2015 i 2011 entre el Partit Socialista i CIU, dóna pas a la candidatura única d’Endavant Alfara-Acord Municipal encapçalada per Jordi Forné que serà el nou alcalde de la localitat, en el primer cop que es presenten. A Xerta, Roger Avinyó, reeditarà el càrrec d’alcalde durant quatre anys més després de quedar-se com a únic candidat, després que CIU haja decidit no presentar-se als comicis d’enguany.

A Caseres, a la comarca de la Terra Alta, Manel Palau d’Acord Municipal-Tots som Caseres, reeditarà la majoria absoluta que ja va aconseguir en els anteriors comicis en ser la única força que s’hi presenta. També a la comarca terraltina, es dóna el cas de la Pobla de Massaluca, on Antoni Ferré repetirà com alcalde amb les sigles de Junts per la Pobla.

A la Ribera d’Ebre, a Ginestar la candidatura encapçalada per Conxita Pujol Sarroca d’Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal s’ha quedat com a única força després que CIU haja decidit no presentar-s’hi, després que en els anteriors comicis al 2015 van treure 4 i 3 regidors respectivament. A Vinebre, canvi substancial el que es produirà amb el canvi de color de partit polític de Gemma Carim, actual alcaldessa, que enguany es presenta sota les sigles de Proyecte Vinebre-Acord Municipal en compte de CIU que havia dominat com a única força al poble durant les darreres eleccions. Per últim, Joan Juncà tindrà la majoria absoluta com a màxim representant de la Torre de l’Espanyol, després que CIU no es presenti en aquestes eleccions, quedant-se com a única força a la població. El darrer ajuntament que ja té representació provisionalment, és el de Benissanet amb Francesc Xavier Arbó al capdavant de la candidatura de Tots per Benissanet.

Esquerra Republicana, bat el rècord en aquests comicis de candidatures que s’hi presenten a optar a les alcaldies dels pobles de les Terres de l’Ebre. 46 llistes són les que opten a les alcaldies, del total de 52 municipis que hi ha arreu de les quatre comarques de l’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.