L’Ajuntament d’Ascó, des d’Ascó Turisme, amb la col·laboració del Grup de Natura Freixe oferirà una nova edició de visites pel riu Ebre amb el llagut Lo Roget, a partir del pròxim 11 de maig. Aquesta iniciativa va començar l’any passat i arran de l’èxit d’aquestes, s’han programat 16 visites des de maig fins a l’octubre d’aquest 2019, triplicant les fetes l’any 2018, quan es van realitzar cinc visites i es van omplir totes les places.

Història i natura amb el llagut Lo Roget a Ascó

Navegant riu avall des d’Ascó fins al Pas de l’Ase amb el llagut Lo Roget per conèixer la història, les espècies d’aus i altra fauna, la geologia i les característiques d’aquest tram fluvial, finalitzant l’estada amb un aperitiu i un tast de cervesa Lutra, de la Reserva Natural de Sebes. Aquesta serà una de les ofertes que s’oferiran des de l’Ajuntament d’Ascó per promocionar el municipi de la Ribera d’Ebre, juntament amb el guiatge d’experts del Grup de Natura Freixe.

Els participants en aquestes visites temàtiques guiades, podran gaudir dels paisatges que hi ha al voltant del riu Ebre, a més de la diversitat d’espècies de vegetació del bosc de ribera, així com conèixer curiositats sobre la història del riu, com la geologia, els usos i les problemàtiques que l’afecten. A més, disposaran de telescopis, prismàtics i guies d’aus, amb la novetat de rebre una pràctica guia visual dissenyada per identificar amb imatges les espècies de fauna més representatives d’aquest tram de riu. També les podran veure al llagut, ja que hi ha dos grans plafons que reprodueixen làmines de la guia visual.

Setze visites guiades programades amb Lo Roget pel riu Ebre

Les visites comencen a les 10 del matí i tenen una durada d’aproximadament dues hores entre l’anada i tornada. A més, durant la tornada, abans d’arribar a l’embarcador, es fa un aperitiu i un tast de la cervesa artesana Lutra, de la Reserva Natural de Sebes, arrelada al territori gràcies als seus sorprenents ingredients: la menta i la regalèssia.

Les places estan limitades a 25 participants per a cada trajecte i el preu per persona d’aquesta experiència és de 15 euros. La inscripció s’ha de realitzar prèviament a l’Oficina de Turisme d’Ascó al correu electrònic [email protected] o al telèfon 977 40 65 83.

Enguany, les visites seran l’11 i 18 de maig; 9, 22 i 23 de juny; 7, 20 i 21 de juliol; 4, 17 i 31 d’agost; 8, 21 i 22 de setembre; i 12 i 20 d’octubre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.