La creació d’un consell consultiu de cultura integrat per membres de les entitats culturals de Tortosa i per representants municipals és una de les propostes de la candidatura d’ERC-Tortosa Sí, que ho considera necessari per a crear sinergies entre les diferents entitats i afavorir la col·laboració entre elles. Aquest consell col·laborarà amb la comunitat educativa per apropar la cultura als més menuts. “Entenem la cultura com un dels elements fonamentals de l’acció de govern municipal, la cultura és un element de cohesió social”, va manifestar el candidat a l’alcaldia per ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura.

ERC-Tortosa Sí va organitzar ahir al vespre, al centre cívic, una xerrada sobre cultura amb la participació del senador republicà, Bernat Picornell; l’alcaldable Xavier Faura i el número 7 de la candidatura republicana i membre de l’associació Lo Planter, Josep Antoni Garcia. “La interrelació entre els diferents sectors de la cultura: arts escèniques, visuals, cultura popular, etcètera és un dels reptes que tenim. Comparteixen la mateixa problemàtica”, va dir Picornell. El senador va defensar també la democratització de la cultura i la necessitat que des dels ajuntaments s’assessore les entitats en allò que necessiten.

També, Garcia va defensar aquest “acompanyament” a les entitats culturals perquè puguen tirar endavant els seus projectes, així com la necessitat de posar a l’abast de les entitats equipaments funcionals. En aquest sentit, ERC-Tortosa Sí elaborarà un pla d’usos dels equipaments municipals, que serà públic i permetrà que les entitats coneguen les activitats que fan cadascuna d’elles.

D’altra banda, la incorporació de Tortosa al Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (Comebe) és una de les peticions dels republicans. “Hem de potenciar el coneixement sobre memòria històrica i el seu patrimoni”, va assenyalar Garcia. La potenciació del Museu de Tortosa, amb la creació d’un centre d’art contemporani, és una altra de les prioritats de l’equip liderat per Faura.

Finalment, ERC-Tortosa Sí proposa una programació a l’auditori Felip Pedrell potent per tal de convertir-lo en referent de les activitats teatrals al sud del país, “com ho va ser quan l’àrea de Cultura la portava el regidor republicà Lluís Martín Santos”, va apuntar Faura.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.