Els tres millors perfils del Grau Mitjà en Cuina i Gastronomia de l’Institut Dertosa de Tortosa seran els afortunats de poder aconseguir la Beca al Talent de l’Escola de Cuina Villa Retiro. Un acord entre ambdues institucions permetrà que l’estudiant amb més qualitats i habilitats tècniques aconsegueixi un descompte del 50% del cost formatiu del màster, valorat en 6000 €. A més, i segons quina sigui l’evolució de l’alumne, també es plantejarà l’opció de reduir el cost restant.

Després de moltes trobades per arribar a un consens, el dia 4 d’abril de 2019 a les 12h, s’ha firmat l’acord a l’Institut Dertosa per part del seu director, Joan Serra, i el director de l’Escola de Cuina Villa Retiro, el xef Fran López, que serà efectiu a partir del proper inici de curs del Master, el febrer del 2020. A l’acte també hi ha assistit la regidora d’ensenyament de l’Ajuntament de Tortosa, Anna Algueró.

Aquesta ha estat una signatura prèvia a una sessió que es farà amb tots els alumnes que estan cursant el Grau Mitjà el Cuina i Gastronomia a l’Institut Dertosa. En aquesta sessió l’Escola de Cuina Villa Retiro presentarà la beca i informarà dels requisits de la mateixa als alumnes, així com també del programa del Master en Gastronomia.

A banda, l’Escola de Cuina Villa Retiro també ofereix una Beca Solidària per a cursar la Formació Professional en Auxiliar de Cuina, que pot rebre qualsevol persona del territori amb problemes econòmics i que estigui recomanada pels serveis socials de cada ajuntament. L’any 2018 es va entregar a una noia de Xerta i aquest 2019 la rebrà una noia de Deltebre.

Sobre Villa Retiro Grup

El xef Fran López, juntament amb el seu germà, Quim López, director de Villa Retiro Grup, van ser pioners en portar a Barcelona, i en concret al Xerta Restaurant, els productes típics del Delta de l’Ebre com les “caixetes” (bivalves de la zona) i el cranc blau, a més d’altres ingredients de la gastronomia típica del Delta.

El respecte per les receptes clàssiques, la veneració pel producte autòcton i les tècniques més modernes els van valer una estrella Michelin per Xerta Restaurant (a l’Hotel Ohla Eixample) el novembre de 2016. Allà els germans López gestionen tota la gastronomia, des del servei d’habitacions fins la cocteleria i els esmorzars.

A la localitat de Xerta (Baix Ebre), compten amb el vaixell insígnia del negoci familiar: l’hotel-restaurant Villa Retiro, guardonat amb una estrella Michelin des de 2009, i situat en ple paisatge típic del Delta, envoltat de natura i de productes de proximitat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.